Salatka dla pilkarzy


Salatka dla pilkarzy

Koper jest jednym z tych zastraszające szukających warzyw Chciałbym regularnie przechodzą tuż obok w sekcji produkować kilka lat temu. Nigdy nie miałem pojęcia, co z tym zrobić i „lukrecji-like” smak kucharz Food Network wszystko zachwycali się tak naprawdę nie brzmią te wszystkie apetycznie. Ale to było wtedy. Te dni jestem bona fide wentylatora kopru. Ze względu na Whole Foods diety śledzę, jestem pewien sposób jem więcej warzyw niż przeciętny człowiek. Ale czasami nawet ja znudzą te same stare, same stare (brokuły, szpinak, marchew, czerwona papryka, etc.) Koper pomaga rzeczy urozmaicić i daje super aromatyczny kopa do wielu potraw, w tym 5-tego składnika sałaty wolne sałatka. Nawiasem mówiąc, w mojej książce sól i pieprz nie liczą się jako składniki.

Co kopru smakować? Przypuszczam kucharze mają rację, to ma trochę lukrecji-y smaku, ale na pewno nie jest odpychający. Ma łagodne podpowiedzi z koperkiem i chciałbym jak najlepiej opisać jako wersja dla smakoszy selera. Podobnie jak wszystkie warzywa, koper włoski jest bardzo pożywne. Jedna porcja daje dobrą dawkę anty-aging witaminy C i potasu plus mały hit wapnia.

Jeśli chodzi o moje 5-składnik (plus sól i pieprz!) Sałatki, jest to jeden z tych „zaimponować gościom” rodzaju sałatek, ponieważ 1) wygląda tak piękne i 2) to nie jest kolejna niewyszukane miskę nudne mieszane sałaty odchodzi. Szczególnie podoba mi się, jak łatwo jest przygotować! Jeśli można posiekać i zagotować wodę można łatwo zrobić to absolutnie zdrowe Whole Foods przepis. Nic do niego. Obietnica.

składniki

2 żarówki kopru, łodygi przycięte o 1 cala powyżej cebulki, łodygi pokroić w cienkie paseczki

1 duże jabłko Granny Smith, cienkie plasterki wzdłużnie

2 szklanki fasolki szparagowej, koniec przycięte, pokroić na kawałki 2 1/2 cala

Sok z 1 cytryny całego

Salatka dla pilkarzy

1-2 łyżki oleju lnianego (jak Barlean użytkownika) lub oliwą z oliwek

Sól morska świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

Opcjonalnie: 1/4 filiżanki orzechów macadamia

Przygotowania dużej łaźni lodowej.

Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Dodaj fasolkę i gotować 3 minuty. Dodaj kopru i gotować przez dodatkowe 2-3 minuty. Spuścić fasolkę i koper włoski i natychmiast zanurzyć się w wannie z lodem. Niech warzywa siedzieć w lodowatej wodzie 2-3 minuty. Drenaż.

Przenieść fasolkę i koper do dużej miski. Pat warzywa osuszyć papierowym ręcznikiem. Dodać plasterki jabłka. Skropić sokiem z cytryny i oleju na górze. Wrzucić do herbu. Sezon lekko solą i pieprzem do smaku. Podawać w temperaturze pokojowej.

WYPOSAŻENIE: Place makadamia w malakserze i przetwarzają na okruchy. Posypać orzechów macadamia „okruchy” na wierzchu sałatki.

– autor artykułu