Hiszpanskie i meksykanskie jedzenie


Hiszpanskie i meksykanskie jedzenie

Chile wskaźnik ciepła? jednostek Scoville co? Kapsaicyna? Moje usta

i ręce są na ogniu, au!

Więc tutaj robię jakieś pyszne domowe salsę dla

Monday Night Football gra, a moje usta, a ręce są

zabija mnie. Jak można zatrzymać i dostać to spalanie

salsa przepis gotowy do pracy bez ranienia swoich gości.

Teraz, nie biorą Capt’n Salsa w niewłaściwy sposób, kocham ciepło

dobrego Chile, ale istnieje duża różnica między gorące

i boli. Ale rany, co za smak. Wiesz, że jesteś

chile głowy podczas korzystania z serem i posiekaną habanero się

nadziać się papryka jalapeno.

Może mogę odpowiedzieć na kilka pytań o jak gorąco

są te chiles i co można zrobić, jeśli uzyska

trochę ponieść z ciepła.

Co to jest? Twoje usta i dłonie płoną? Okay,

rozpocząć z rąk …

Po pierwsze mokre ręce zimną wodą, a następnie przetrzeć je

energicznie wraz z łyżeczką soli lub tak, jakbyś

myją ręce. Wolę koszernej soli ze względu na jej

tekstury Oczywiście, ale chwytając solniczka będzie działać jako

dobrze. Teraz umyj ręce dzięki mydłem i ciepłą wodą.

To również działa dobrze podczas pracy z czosnku i cebuli.

Ty nie nosić gumowe rękawice, gdy rozpoczął pracę

z chili, prawda?

Chodź, Capt’n moje usta są naprawdę palenie też!

„Twoje usta się pali?”

Cokolwiek robisz, nie docierają do wody; Będzie tylko

rozprowadzić olej kapsaicyny wokół wewnątrz jamy ustnej,

rozprzestrzeniania olej z Chile i można go po prostu przysięgam

przejdź gorętsze.

Więc nie sięgnąć po wodzie, dobrze?

Oto kilka środków, które okazały się skuteczne.

Mleko i produkty nabiałowe są chłodzenia; chwycić szklankę mleka lub

szufelka z ulubionych lodów. Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się,

dlaczego prawie zawsze zobaczyć bita śmietana lub

pomaganie „Creama Mexicana sos” na swojej enchiladas i

nachos?

Tak, nawet „cerveza” może być chłodzenie też alkoholu będzie

pomaga rozpuścić drażniących oleje jak również „zagłuszyć” THE

ból. Teraz, poczekaj chwilę nie dać się ponieść, to

nie słyszeć, że powiem coś o Tequila Shots.

Ponadto, wycisnąć z cytryny lub limonki pomoże równowagi

podniebienie i odciągnąć go od upału. Być może moje

ulubione, po prostu nadal jeść gorącą salsę, że dostał

do tańca ognia w pierwszej kolejności.

Tak, to prawda.

Jeść więcej gorącą salsę z ulubionym i tortilla

chipsy, „chleb” naturalnie chłonąć i pomóc rozcieńczyć

poziom kapsaicyny i zmniejszyć „ból”.

Hej, Capt’n, co to jest Skala Scoville’a?

Walter Scoville, farmaceuta z powrotem w 1912 roku opracowała

wskaźnik ciepła Scoville do mierzenia wpływu na papryki

język. On wymyślił sposób, aby określić, ile

woda z cukrem zajęło aby anulować oparzenie czuliście na

Twój język. Na przykład, jeśli gorące Chile, podobnie jak

jalapeno jest wyceniony na 5000 jednostek Scoville, co oznacza, że

Olej kapsaicyna potrzebuje 5000 razy swoją objętość w wodzie cukru

aby ją zneutralizować.

Porządku i dobra, ale co to tak naprawdę oznacza dla mnie? Jeśli

jalapeno jest oceniane od 3500 do 5000 na skali Scoville

i habanero jest w zakresie od 350000, jak gorąca jest?

Głupiec Capt’n Salsa Proof Chile Odczucie gorąca, zbliża się do

ratować.

Teraz tak wiesz, może uważasz, że to Capt’n nazwie

bardzo trafnie: „głupi dowód”, ale proszę mi wierzyć, że naprawdę

Prace.

Chodźmy do niego prawo. Pamiętaj, oraz zapoznać się z fragmentem o

„Moje usta się pali” i planu. pamiętam

skuteczne wygaszaczem do płonącego podniebienia jest chwycić szklankę

mleka lub ulubionego miska lodów i miały je

siedząc w zasięgu ramion. Należy również mieć miskę

chipsy, krakersy lub kromka chleba pod ręką.

Teraz czas, aby zrobić kilka dobrych badań staremu. Gotowy?

Nie próbuj tego z habanero!

Trzeba będzie jeden jalapeno dla tego testu. Rozpoczęcie przez cięcie

tylko wierzchołek off pieprzem.

Wtedy zawsze tak delikatnie, nie mam na myśli bardzo delikatnie, „hej, to jest twój

Język „, więc być bardzo ostrożnym, dotknij czubkiem języka

do krawędzi cięcia jalapeno. Łał!

Dowód głupi! Widzisz mówiłem Ci.

Ponownie mówię wam nie próbować to z habanero, nawet

najłagodniejsze habanero zapuka mnie na kolana.

Oto kilka wskazówek Capt’n salsa za obsługę hot

chiles.

Można budować swoją tolerancję ciepła dla gorących chili przez

począwszy od łagodnych te następnie wzrasta do cieplejszych

odmian w receptur salsy. Nadgodziny tym częściej

jesz im bardziej tolerancyjne będzie stać.

Podczas pracy z wszelkimi świeże lub suszone chilli gorąco, zawsze

nosić plastikowe lub gumowe rękawiczki podczas pracy z nimi.

Chop lub pokrojone zielone chiles na nieprzepuszczalnej nawierzchni jak

porcelany, szkła lub metalu. Nie używaj swojego ulubionego drewna

deska do krojenia. Drewno będzie chłonąć Chile i oleje

przekaże je dalej do następnego żywności chop … Wow; te

są najgorętsze truskawki, jaką kiedykolwiek miałem!

Nie ciąć chiles pod bieżącą wodą.

Podczas przetwarzania lub sauté hot chili uwalniają mnóstwo

spalania oparów do atmosfery. Obracając głowę lub

ubrany w maskę przeciwpyłową domowego pomoże.

Pamiętaj, aby eksperymentować ze swoim domowym salsa receptury

składniki. Jeżeli nie jesteś pewien poziom ciepła w

ilość chili wymagały będzie produkować, a następnie przez wszystkich

oznacza rozpocząć tylko z bardzo małej ilości i dodać do niej

trochę w czasie, aż do osiągnięcia pożądanych rezultatów.

Wypróbuj różne odmiany chili dla niepowtarzalnego smaku

doznań.

Podziel się domowe projekty salsy z rodziną i

przyjaciele. Będziesz bardzo zadowolony, że tak i tak będą.

– autor artykułu